Vă împărtășeam, în articolul https://gabrielablaga.ro/2020/01/21/despre-echipe/, că intenționez să citesc:
Eh, da, asta am făcut, iar cartea asta m-a determinat să întrerup cititul artei de a ne aduna, scrisă de Priya Parker :).
Iar, dacă Bill Gates spune "Recomand cartea lui John Doerr tuturor celor care vor să devină manageri mai buni", eu indrăznesc să zic: recomand cartea asta tuturor celor interesați să crească sănătos (echipe, idei, startup-uri, corporații) și să aleagă ce, cum și când să măsoare ...
Nu intenționez să scriu rezumatul cărții pentru că merită citită, cu atenție și creionul la îndemână. Las, însă, câteva citate care m-au "prins".
Când un obiectiv este prea aspirațional, pierde din credibilitate.
Un obiectiv are un set de pași concreți pe care îi urmărești cu bună știință și cu consecvență. Este foarte bine să ai un obiectiv ambițios, dar cum îl scalezi? Cum îl măsori?
Antreprenorii: cei care fac mai multe decât ar crede cineva că e posibil ... cu costuri mai mici decât ar crede cineva că este posibil.
Angajații din ziua de azi vor să fie împuterniciți și inspirați, nu să li se spună ce să facă. Ei vor să ofere feedback către managerii lor, nu să aștepte un an pentru a primi feedback de la aceștia.
Am găsit în scrierea lui John Doerr (nice last name - DO/err) multe recomandări, exemple și povești pe care le voi folosi inclusiv în sesiunile de coaching!
Și, în cazul în care vă întrebați, ce urmează să citesc, răspunsul este cam ... înflorat și arată cam așa: